Vajtai Elite Lovas Club

A Lovas-major a falutól elkülönítve, de mégis a közvetlen közelében van. A lovaglás szerelmeseinek kiváló homokos talaj teszi kellemessé és minden időben kitűnően járhatóvá az erdei utakat. A szinte végtelennek tűnő, kisebb-nagyobb halastavakkal tűzdelt fenyves, illetve tölgyes erdők között lovagolva észrevétlen telik az idő.

Lovasmajor Vajta

A cég 1994 óta foglalkozik aktívan sportló tenyésztéssel, kiképzéssel és versenyeztetéssel Vajta határában tájvédelmi körzettel határolt festői környezetben. 1999-ben tevékenysége mestérséges termékenyítő állomással bővült. Szintén ebben az évben került átadásra egy minden igényt kielégítő fedeles lovarda, két 20 boxos istállóval, jártatógéppel, széna pajtával és homokos, ill. füves munkapályákkal.

A lovas-major majd 100 ló befogadására alkalmas. Két futó istálló a legelős tartás kényelmét emeli, ezen kívül pedig 60 nagyméretű, világos box áll a lovak rendelkezésére. Fedett lovarda (20*48 m), jártató gép (6 lovas), füves, homokos külső edzőpályák szolgálják a sport, illetve kiképzés igényeit. A 30 hektáron fekvő komplexum főbb épületeit újonan épített aszfaltút köti össze, melyet hangulatos kertrészletek díszítenek. A fedett lovarda oldalában kialakított apartmanjaink ablakából remek kilátás nyílik a legelő lovakra. A lovarda elejében található kávézóból egyszerre szemmel tarthatja a fedett, illetve a külső pályákon folyó munkát. A biliárdasztallal, TV-vel, kandallóval felszerelt közösségi helyiségben tovább élvezhetjük a felhőtlen kikapcsolódást az esti órákban is. A nagy nyári melegben exclusiv (15*7 m-es) medence biztosítja a felfrissülést.

Lovasmajor Vajta