„Tisztítsuk meg az Országot!” – 2021

2021/TMOP2/0031 azonosító számú projekt

Projekt címe: „Tisztítsuk meg az Országot!” projekt I. ütem

Pályázat kiírója: IFKA Iparfejlesztési Közhasznú Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság

Pályázati kiírás célja: 1598/2020. (IX.21) Korm. határozatban megfogalmazott környezetvédelmi célok megvalósítása, településeken illegálisan létesült hulladéklerakók felszámolása, a területek hulladékoktól való megtisztítása.

Kedvezményezett: Vajta Község Önkormányzata

Támogatási összeg: 1.299.921 Ft

Támogatási intenzitás: 100%

Projekt befejezésének végső időpontja: 2021. november 30.

Projektleírás

Vajta Község Önkormányzata támogatási kérelmet nyújtott be „Tisztítsuk meg az Országot!” projekt I. ütem tárgyú pályázati kiírásra, mely kiírás célja a településeken illegálisan létesült hulladéklerakók felszámolása, a területek hulladékoktól való megtisztítása valamint a 1598/2020. (IX.21) Korm. határozatban megfogalmazott környezetvédelmi célok megvalósítása.

Érintett terület: Vajta külterület 0164/46 hrsz,

A felmérések szerint 60 m3 vegyes eredetű, illetve építési-bontási törmelék kerül az érintett területről eltávolításra.

A hulladék jellege:

A hulladék mennyisége (m3):

építési

30 m3

vegyes

30 m3

összesen:

60 m3

A hulladékmentesítési feladatokat a Vertikál Nonprofit Kft. végzi, amely cég a szakfeladathoz megfelelő hulladékgazdálkodási engedélyekkel rendelkezik. A hulladék felszámolása a következő részfeladatokból tevődik össze: A hulladékok összegyűjtése, válogatása hulladék fajtákra. A hulladékok rakodása szállítójárművekre, elszállítása hulladéklerakó telepre. A hulladékok engedélyezett, a hulladékfajtának megfelelő hulladéklerakó telepen történő lerakása, deponálása.

A projekt segítségével az újabb hulladéklerakások megelőzése érdekében, rendszeres ellenőrzések elvégzése mellett, a tisztán tartás előírását és fontosságát kihangsúlyozó tájékoztató kampányt folytatunk.

2021. december 16.